DETALJERAT PROGRAM

MAJ - SEPTEMBER 2019

Anmälningar till aktiviteterna nedan görs till Nils Öström på

telefon: 070 910 2879 eller e-post: nils.ostrom@telia.com

För de medlemmar som ännu inte betalat årets medlemsavgift så är det dags att göra detta, senast den 15 maj.

De som inte betalat in avgift för två år i rad får därefter en påminnelse. Om  inbetalning då inte sker inom en månad stryks medlemmen ur matrikeln. Ni som vet med er att ni inte betalat 2018 får nu gärna betala

både denna och årets avgift.

MAGNOLIAFESTEN - Torsdag 9 maj kl 19.00

I år är det 50 år sedan Magnoliapriset delades ut för första gången (1969)

under magnolian intill Elsa Borgs staty i Vita Bergen. Detta kommer att noteras i samband med det traditionsenliga vårtalet och vårsången av Magnoliakören.

RESA MED ÅNGFARTYGET EJDERN TILL SÖDERTÄLJE -

Torsdag 13 juni kl 09.45

Ejdern är världens äldsta koleldade propellerdrivna ångfartyg med originalmaskin byggd 1880. Avresan sker från Riddarholmens kaj nedanför Wrangels backe. Samling kl 09.45.

Fartyget avgår 10.00. Ankomst Södertälje ca 13.30

Max 15 deltagare. Kostnad för båtresa 200 kr. Bindande anmälan senast 3/5!

därefter inbetalning till plusgiro 558368-7

STENHAMRA STENBROTT OCH STENHUGGARBY -

Söndag 1 september kl 14.00

En ovanligt väl bevarad industrimiljö från sent 1800-tal. Vi får en guidad tur på ca 1,5 timme utmed de mäktiga dagbrotten och kring de många byggnaderna.

Avresa med buss nr 176 från Brommaplan (Hpl-läge:F) kl 13.25

Ingen kostnad. Anmälan senast 23 augusti.

Medtag matsäck för eftermiddagskaffe i det fria och rejäla skor

FRÅN RESAN MED ÅNGFARTYGET EJDERN

Några deltagare (ca 10) från Föreningen Södermalm åkte med Ejdern samma dag som Sofia Hembygdsförening (13 juni,) men bara till Drottningholm. Våra deltagare (23) fortsatte hela vägen till Södertälje, där några av oss även intog lunch innan vi åkte tillbaka till Stockholm med pendeltåget.

Länk till Föreningen Södermalm hittar du om du klickar HÄR.

Klicka här för program i pdf-format.

Avi till inbetalning av medlemsavgift hittar du genom att klicka här.

Senaste aktiviteter under våren 2019

NATIONALMUSEET - 19 februari

Vi fick en visning med inriktning på byggnaden - arkitektur, funktion och mötet mellan gammalt och nytt i det nyrenoverade Nationalmuseum.

TEATER DUR OCH MOLL - 6 mars

P g a stor efterfrågan abonnerade vi ytterligare en föreställning hos 2018 års Magnoliapristagare Gen Hedberg på Sveriges minsta teater.

Efter att ha presenterat gestaltningar av kvinnoöden på Söder från 1700-talet till 1900-talet, kom nu en ny pjäs, Ejdra, om en kvinna som kommer till Stockholm från skärgården på 1600-talet

HANSERS BIO – 14 mars

Vi såg Anders Hansers senaste film, Jorden runt på 100 minuter.

Du anmäler dig till:

Nils Öström, 070-910 2879

via e-post

nils.ostrom@telia.com eller

info@sofiahembygdsforening.se

Betalning

Du betalar aktiviteterna  i förskott till föreningens plusgiro eller på plats.

Se programmet till vänster.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Med anledning av den nya dataskyddsförordningen vill vi informera om att Sofia Hembygdsförening enbart spar uppgifter om sina medlemmars namn, adress, telefonnummer och i förekommande fall mejladress. När medlemskapet upphör raderas uppgifterna. Uppgifterna lagras och hanteras endast av föreningens kassör.