Aktiviteter

SOFIA HEMBYGDSFÖRENING

Aktiviteter

PROGRAM FÖR MAJ - SEPTEMBER 2018.

 

Anmälningar till aktiviteterna nedan görs till Nils Öström på

telefon: 070 910 2879 eller e-post: nils.ostrom@telia.com

 

 

MAGNOLIAFESTEN - Tisdag 15 maj kl 19.00

 

Årets Magnoliapris utdelas i år, av olika skäl, något senare än vanligt. Kanske leder den sena våren till att vi ändå kan se något av den blommande magnolian intill Elsa Borgs staty i Vita Bergen. Det blir också traditionsenligt vårtal och vårsång av Magnoliakören.

 

 

MUSEET HAMN I FISKSÄTRA - Onsdag 30 maj kl 14.00

 

Museet berättar om den smala vattenvägen Baggensstäkets historiska betydelse från vikingatiden till slaget mot ryssarna 1719. Vi får en guidad visning av museet. På vägen dit med Saltsjöbanan, får vi också lära känna bakgrunden till Saltsjöbanans tillkomst, med hjälp av Inger Johansson från Sjöstadens Hembygdsförening. Det finns möjlighet till kaffe eller annan förtäring i restaurangen intill museet.

 

Samling vid Henriksdals Station för avfärd med Saltsjöbanan kl 14.00. Visning av museet kl 15.00. Varje deltagare betalar själv resan med Saltsjöbanan.

 

Max 20 deltagare. Kostnad 80 kr. Bindande anmälan senast 21/5!

därefter inbetalning till plusgiro 558368-7

 

 

VISNING AV FOLKSAMHUSET - Onsdag 13 juni kl 18.00

 

P g a stor efterfrågan vid den första visningen av Folksamhuset i februari, arrangerar vi en andra visning av huset som inkluderar detaljer i arkitekturen och interiören, med möbler, konst, mm. Visningen tar ca 2 tim.

Max 20 deltagare. Anmälan senast 4 juni. Adress: Bohusgatan 14

Kostnad 50 kr. Betalas kontant eller till plusgiro 558368-7.

 

 

KUNGLIGA OPERAN - Onsdag 5 sept kl 14.00

 

Hur ser det ut bakom kulisserna, i logerna och under scenen? Vi får en guidad visning av Operan och lär om dess historia. Visningen tar ca 1 tim.

 

Kostnad 80 kr. Max 20 deltagare. Anmälan senast 20/8!

därefter inbetalning till plusgiro 558368-7

 

 

UTSTÄLLNING AV TECKNINGAR FRÅN SÖDER

Galleri T på Österlångatan 3 den 19-24 maj.

Christian Elgérus, som är en aktiv medlem i Sofia Hembygdsförening, meddelar att han ställer ut teckningar med motiv från Södermalm enligt ovan.

 

 

 

Klicka här för program i pdf-format.

Senaste aktiviteter under hösten 2017

 

 

NOSTALGIA – Torsdag 19 okt

Vi såg filmen ”En handfull kärlek” från 1974. Vilgot Sjöman regisserade och Anita Ekström, Ingrid Thulin, Ernst Hugo Järegård m fl spelade i denna historia om kärlek och politik under storstrejkens år 1909. Filmen innehåller många fina scenerier från Söder och Stockholm i övrigt, och den belönades också med tre Guldbaggar 1974.

 

 

JULFEST - Torsdag 7 december

Vi firade traditionsenlig julfest med luciatåg i den nyrenoverade församlingssalen. Firandet startade med Luciatåg och kaffe. Därefter hade sångaren Daniel Yngwe en liten föreställning med blandade visor och julsånger.

 

 

STADSTEATERN - Fredag 2 jan 2018

Våra drömmars stad – efter Per Anders Fogelströms älskade stockholmssvit. Här i en rik och generös uppsättning av Linus Tunström och Ulla Kassius med många välkända namn i ensemblen. Henning, Tummen, Lotten, Emelie, August, Bärta, Johan och Erik – liv i en liten glipa i tiden. Folkhemmet kommer och går. Människor föds och dör. Men staden finns kvar – evig men i ständig förändring.

 

Anmälan

 

Du anmäler dig till:

Nils Öström, 070-910 2879

via e-post

nils.ostrom@telia.com eller

info@sofiahembygdsforening.se

Betalning

 

Du betalar aktiviteterna i förskott till föreningens plusgiro eller på plats.

 

Se programmet till vänster.