DETALJERAT PROGRAM

FEBRUARI-APRIL 2019

Anmälningar till aktiviteterna nedan görs till Nils Öström på

telefon: 070 910 2879 eller e-post: nils.ostrom@telia.com

Numera skickar vi ut inbetalningskort i början av året. De som inte betalat in avgift för två år i rad får därefter en påminnelse. Om  inbetalning då inte sker inom en månad stryks medlemmen ur matrikeln. Ni som vet med er att ni inte betalat 2018 får nu gärna betala

både denna och årets avgift. Några har redan betalat in avgiften för 2019, vilket noteras på deras respektive program eller mail.

NATIONALMUSEET - Tisdag 19 februari kl 13.45

Vi får en visning med inriktning på byggnaden - arkitektur, funktion och mötet mellan gammalt och nytt i det nyrenoverade Nationalmuseum.

Max 25 deltagare! Anmälan senast 1/2!

Kostnad 80 kr - inbetalas till plusgiro 558368-7

TEATER DUR OCH MOLL - Onsdag 6 mars kl 14.00

P g a stor efterfrågan har vi abonnerat ytterligare en föreställning hos 2018 års Magnoliapristagare Gen Hedberg på Sveriges minsta teater. Efter att ha presenterat gestaltningar av kvinnoöden på Söder från 1700-talet till 1900-talet, kommer nu en ny pjäs, Ejdra, om en kvinna som kommer till Stockholm från skärgården på 1600-talet

Adress: Fjällgatan 16 Minst 15 - Max 20 deltagare. Kostnad 320 kr.

OBS! Bindande anmälan senast 1/2!

Tacksam om de som preliminärt redan bokat denna föreställning bekräftar intresset.

Vänta med inbetalning till plusgiro 558368-7 till 3/2, då vi vet antal deltagare.

HANSERS BIO – Torsdag 14 mars kl 11.00

OBS! På biografen GRAND på Sveavägen 45

Vi har bokat 20 platser på denna visning av Anders Hansers senaste film

Jorden runt på 100 minuter.

Bindande anmälan senast 23/2! Kostnad 175 kr, insättes på plusgiro 558368-7.

ÅRSMÖTE - Torsdag 11 april kl 19.00

Föredrag - Hierta i Hovings malmgård

Inger Johansson, Sjöstadsguiden, samt Magdalena Nordensson, ättling till Lars Johan Hierta, berättar och visar bilder om byggnadens historia och osäkra framtid.

Ingen kostnad för årsmöte och kaffe.

Kostnad för deltagande i föredrag 80 kr. Betala gärna till plusgiro 558368-7.

Anmälan senast 8 april. Adress: Församlingssalen Borgmästargatan 11.

Klicka här för program i pdf-format.

Avi till inbetalning av medlemsavgift hittar du genom att klicka här.

Senaste aktiviteter under hösten 2018

VISNING AV STADSHUSET - oktober

Visning av Stadshusets vackra och intressanta interiörer som Blå hallen, Gyllene salen mm.

TEATER DUR OCH MOLL - november

Vi abonnerade en föreställning hos fjolårets Magnoliapristagare Gen Hedberg på Sveriges minsta teater. Efter att ha presenterat gestaltningar av kvinnoöden på Söder från 1700-talet till 1900-talet, kom nu en ny pjäs, Ejdra, om en kvinna som kommer till Stockholm från skärgården på 1600-talet. Pjäsen hade premiär i oktober utspelar sig i en miljö av bl a skvaller och avundsjuka, vidskepelse och trolldom.

JULFEST - december

Luciatåg och sånguppträdande

Vi firade traditionsenlig julfest med luciatåg, underhållning och lotteri i församlingssalen. Det började med luciatåget kl 19.00 och efter kaffet uppträdde sångerskan Louise Raeder och trubaduren Torbjörn Thelaus, som även tidigare gjort uppskattade framträdanden för föreningen.

Du anmäler dig till:

Nils Öström, 070-910 2879

via e-post

nils.ostrom@telia.com eller

info@sofiahembygdsforening.se

Betalning

Du betalar aktiviteterna  i förskott till föreningens plusgiro eller på plats.

Se programmet till vänster.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Med anledning av den nya dataskyddsförordningen vill vi informera om att Sofia Hembygdsförening enbart spar uppgifter om sina medlemmars namn, adress, telefonnummer och i förekommande fall mejladress. När medlemskapet upphör raderas uppgifterna. Uppgifterna lagras och hanteras endast av föreningens kassör.