DETALJERAT PROGRAM

Anmälningar till aktiviteterna nedan görs till Nils Öström på

telefon: 070 910 2879 eller e-post: nils.ostrom@telia.com

STADSMUSEET – Torsdag 13 februari kl 14.00

Vi får visning av museets guldkorn, dvs en guidad tur genom stadens och stockholmarnas historia från år 1527 till idag. Vi kan möta allt från ryska handelsmän, krogmadammer och häxanklagade kvinnor till fabriksarbetare, nattsuddare och bilburen ungdom.

Visningen startar 14.15 vid hissen på Plan 1.

OBS visningen innebär förflyttning i trappor.

Max 30 deltagare. Ingen kostnad. Anmälan senast 6/2.

NOSTALGIA – Torsdag 12 mars kl 18.00

Vi ser stumfilmen ”Så går det till i krig” (”The General”) från 1927 med Buster Keaton som regissör och i huvudrollen. Filmen handlar om en lokförare under amerikanska inbördeskriget. Vi får även se några kortfilmer som exempel på hur skicklig Buster Keaton var som stuntman. Filmernas längd 1 tim 30 min.

Adress: Ringvägen 56, ingång på baksidan mot Eriksdalsskolan. Buss 3 till Rosenlund.

Kostnad 100 kr, inkl dryck och två mackor, betalas till 558368-7 eller på plats.

OBS! Max 20 personer. Bindande anmälan senast 5 mars!

ÅRSMÖTE – Torsdag 16 april kl 19.00

Med föredrag om östra Söder

På sedvanligt sätt presenteras dagordning och verksamhetsberättelse vid själva årsmötet. Efter årsmötet berättar Pontus Dahlstrand om bebyggelsen öster om Götgatan. Åsöbergets träkåkar och Södra varvet. Sofia folkskola och Arbetarbostads-fonden. Kvinnohusen i Danelii stiftelse på Bondegatan och Sunnerdahlska barnrikehusen i kvarteret Kristallen m.m.

Stora Församlingssalen Borgmästargatan 11

Ingen kostnad för årsmöte och kaffe. Kostnad för föredrag 80 kr.

Anmälan senast 9/4. Betala gärna till plusgiro 558368-7.

Klicka här för program i pdf-format.

Avi till inbetalning av medlemsavgift hittar du genom att klicka här.

Tidigare aktiviteter under 2019

Visning av Stockholms Tingsrätt. Vi fick en visning och presentation av Stockholms Tingsrätt och dess verksamheter under ca 2 timmar.

Hansers Bio på biografen Victoria visade ett program om Stockholm på ca 1,5 timme bestående av 3 filmer; Stolta stad, Stockholmar´n och Den röde hanen.

RESA MED ÅNGFARTYGET EJDERN

Några deltagare (ca 10) från Föreningen Södermalm åkte med Ejdern samma dag som Sofia Hembygdsförening (13 juni,) men bara till Drottningholm. Våra deltagare (23) fortsatte hela vägen till Södertälje, där några av oss även intog lunch innan vi åkte tillbaka till Stockholm med pendeltåget.

Länk till Föreningen Södermalm hittar du om du klickar HÄR.

Du anmäler dig till:

Nils Öström, 070-910 2879

via e-post

nils.ostrom@telia.com eller

info@sofiahembygdsforening.se

Betalning

Du betalar aktiviteterna  i förskott till föreningens plusgiro eller på plats.

Se programmet till vänster.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Med anledning av den nya dataskyddsförordningen vill vi informera om att Sofia Hembygdsförening enbart spar uppgifter om sina medlemmars namn, adress, telefonnummer och i förekommande fall mejladress. När medlemskapet upphör raderas uppgifterna. Uppgifterna lagras och hanteras endast av föreningens kassör.